COVID-19 Pandemisi Kapsamında 2019-2020 Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Planlaması

03 Nisan 2020 Cuma

COVID-19 pandemisi sebebiyle eğitime verilen ara sonrası uzaktan eğitim ile yürütülmesi uygun görülen derslerin bu yöntem ile asenkron şekilde yürütülmesine, yürütülmesi uygun görülmeyen uygulamalı derslerin ise aşağıda belirtilen takvim esas alınarak yoğunlaştırılmış akademik takvim içerisinde yüz yüze yürütülmesi planlanmıştır.

PANDEMİ SEBEBİYLE VERİLEN ARA SONRASI İÇİN PLANLANAN 2019-2020 BAHAR YARIYILI AKADEMİK TAKVİMİ
06 Nisan 2020 Pazartesi Uzaktan eğitim derslerinin başlangıcı
12 Haziran 2020 Cuma Uzaktan eğitim derslerinin son günü
15 Haziran 2020 Pazartesi Uygulamalı derslerin başlangıcı
17 Temmuz 2020 Cuma Uygulamalı derslerin son günü
18 Temmuz 2020 Cumartesi - 29 Temmuz 2020 Çarşamba Bahar yarıyılı yarıyıl sonu sınavları
05 Ağustos 2020 Çarşamba Harfli notların interaktif ilanı için son gün
08 Ağustos 2020 Cumartesi - 16 Ağustos 2020 Pazar Bütünleme sınavları
18 Ağustos 2020 Salı Bütünleme sınav notlarının interaktif ilanı için son gün
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 20 Ağustos 2020 Perşembe Mezuniyet tek ders sınavları
21 Ağustos 2020 Cuma Mezuniyet sınav notlarının teslim edilmesi için son gün

Yukarıda belirtilen takvim esas alınarak bazı derslerin tamamı uzaktan eğitimle, bazı derslerin teorik saatleri uzaktan eğitimle uygulamalı saatleri ise yüz yüze, bazı derslerin ise tamamı uygulamalı olarak yüz yüze yürütülecektir. Bu bağlamda Konservatuvarımız bünyesinde 2019-2020 bahar yarıyılında yürütülmekte olan müfredatlarda bulunan derslerin ne şekilde yürütülecekleri aşağıda yer alan dosyalar içerisinde verilmiştir.

Uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek dersler asenkron şekilde yürütülecek olup bu dersler öğretim elemanları tarafından uzaktan eğitim sistemi üzerinde kaydedilip yüklendikten sonra öğrenciler tarafından izlenebilir olacaktır.

2019-2020 Bahar yarıyılında uzaktan eğitimle yürütülecek dersler için ara sınav yapılmayacak, ara sınav yerine ödev, araştırma, soru-cevap, tartışma etkinliği vb.etkinlikler yürütülerek değerlendirme sonucu ara sınav sonucu olarak belirlenecektir.

Yukarıdaki planlamalar içerisinde belirtilmiş olan uygulamalı derslerin ara sınavları ise yine yukarıda verilmiş olan akademik takvimde belirtilen uygulamalı derslerin yürütülmesi esanasında ilgili öğretim elemanının belirlediği bir zamanda gerçekleştirilecektir.

Uzaktan eğitim ile yürütülecek tüm dersler Üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi olan eders.giresun.edu.tr adresinde yer alan sanal sınıflarda gerçekleştirilecektir. İlgili sistemin kullanımına yönelik hem öğretim elemanlarımız hem de öğrencilerimiz için kılavuzlar ve öğretim videoları uzem.giresun.edu.tr adresinde yer almaktadır.

Öğrencilerimiz için daha detaylı bilgilendirme aşağıda yer alan linkte verilmiştir.